Fårekølle semilangtidsstegt
Ingredienser: Fårekølle, nogle løg, hvidløg, friske krydderurter, chilipeber, god fond, rødvin, olivenolie, salt og peber. Jeg har forsøgt mig på denne måde, med hvad jeg lige havde af egne produkter - bortset fra de 4 sidste ingredienser.
6 løg, røde og gule samt et HELT hvidløg blev skrællede, skåret i store stykker og lagt i et fad sammen med friske krydderurter, salvie, timian og mynte samt ½ fintklippet stærk chili.
En fårekølle på 3,2 kg blev gnedet med salt, peber og spækket med nogle fed hvidløg og lag ovenpå. Noget lammefond jeg havde frosset i isterningbakken kom også i. så hældte jeg 4-5 dl rødvin blandet med ½ dl olivenolie over køllen. Det blev dækket til med staniol og sat i en 125 grader varm ove i 5 timer. Undervejs hældte jeg skyen fra fadet over køllen et par gange. Så skruede jeg ned til 100 grader i ½ time. Serverede med kartofler og lidt broccoli jeg fandt i fryseren og skysovsen.
Det smagte skønt - men lidt bedre tilbehør kunne der godt have været. Noget med rodfrugter samt en god salat.
Susie